tisdag 26 januari 2010

Mattips

Måste bara få dela med mig av ett recept på en enkel rätt som passar både till vardags och fest. Vi hade det igår kväll och det blir så där lite vardagslyx med detta tycker jag.


Jag tycker annars det där med vardagsmat är lite svårt. Det ska gå snabbt, vara gott och inte allt för dyrt. Receptet har jag hittat på recept.nu



Rosépepparbiffar


700 g nötfärs
100 g fläskfärs
1 gul lök
1 msk vatten
salt
malen vitpeppar
smör till stekning
4 dl creme fraiche
1 dl köttbuljong
2 tsk malen rosépeppar
hela rosépepparkorn


Skala löken och riv den fint. Blanda den med färsen. Arbeta i vatten, salt ,peppar och blanda till en smidig färs.


Sätt ugnen på 200 grader. Forma 12 biffar och stek hastigt i smör, ca 1 min/sida.


Lägg biffarna i en ungssäker form. Ställ in formen i ugnen i ca 15 min.


Blanda samman creme fraiche och buljong i en kastrull. Hetta upp försiktigt och koka upp. Krydda med salt, peppar och rosépeppar. Slå såsen över biffarna och dekorera med hela rosépepparkorn.


Serverar med tagliatelle eller annan pasta.






bild från recept.nu

2 kommentarer:

  1. Precis det receptet har vi använt och anväder. Mycket gott är det!

    Bra med ägg idag! Är kluven till att be Ricard ta med varor. Det är smidigt men då träffar jag ju inte dig och det vill jag ju egentligen göra.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Heeejsan!
    Så roligt att se dig här igen, det där med bloggpaus förstår jag så väl! :o)
    Receptet ser ursmarrigt ut, får testas!
    Ha en fin vecka,
    Lydia

    SvaraRadera