tisdag 19 januari 2010

Just nu...

snöar det utanför fönstret och det är väldigt vintervackert. Snön har ju legat ovanligt länge för att vara i Skåne och den gör allt ljusare och mindre grått (även om det just idag har varit ovanligt grått hela dagen tycker jag...) Jag tillhör dem som vill ha olika årstider, som tycker att var tid har sin tjusning.

Är det någon årstid som jag oftast gillar mindre, så är det konstigt nog, för att ha ett trädgårdsintresse, sommaren. Jag tycker inte om när det är för varmt, jga vill kunna göra saker utan att svetten rinner bara man tänker tanken, jag tycker också att sommaren och semestern, tvärt emot hur det väl egentligen ska vara, är full av måsten, man måste tycka om att bada och sola, man måste träffa folk så ofta som möjligt, man måste resa hit och dit och hela tiden ha nya projekt på gång. Näää, semestern tycker jag är till för att bara vara, ladda batterier och ta dagen som den kommer. Visst, vill jag bada så gör jag det, men jag kan lika gärna vara hemma och bara ligga på altanen och läsa en bra bok...

Jag har med åren förstått att jag är en riktig höstmänniska. Jag gillar när det regnar, när åskan går, när löven blir gula. Det känns lite mer otvunget, det är tillåtet att sitta och kura!

Fast trots allt så längtar jag just nu efter lite värme, lite vår och den där härliga känslan när det börjar växa ute i trädgården.

Så detta längtar jag efter just nu:
När det börjar gro i trädgårdslandet och man så smått kan börja skörda av allt det goda!
Barnens härliga övernattningar, som kan göras utomhus på altanen.
Ljumma sommar eller höstkvällar när man kan grilla en god köttbit och njuta!
Utomhusträningar... Det känns lite roligare att sitta och vänta när barnen tränar utomhus än i en trist gysal...
Min härliga buskpion som blommar!
(varför går det förresten bara att ladda in 5 bilder i ett inlägg??)


1 kommentar:

  1. Jag tillhör ju också dem som gillar olika årstider. Nu är det januari och då tycker jga det ska vara lite kallt och snö alltså.
    SOmmaren gör jag som jag vill. Bryr mig inte så mycket om andras tyckande och måsten. Vi slappar gärna hemma alla fyra.

    Det går att lägga in mer än fem bilder. Var tar det stop menar du?

    SvaraRadera