tisdag 12 januari 2010

Vårkänning och katter

De två sista dagarna har bara varit sådär trista och halvdeppiga som vissa vinterdagar kan vara. Så idag blev det en tur till blomsteraffären för att sätta lite härlig vårprägel här inne nu när julen har åkt ut. Jag tycker det är otroligt mysigt att sätta fram julsakerna, det blir så fint med alla ljus och stjärnor i fönstrena. Men lika skönt tycker jag att det är att slänga ut allt, det blir så fräscht när julsakerna åker tillbaka ner i källaren + att man känner vårkänslorna spira fast man vet att det egentligen är två månader kvar tills man kan kalla det vår.
Primula är en riktig "göra glad" blomma för mig. Denna är mer gammelrosa än vad bilden visar.
Jag bara älskar ranunkler. Det trista med dem är att de oftast inte håller så länge, utan de vissnar och knopparna torkar ganska snabbt. Egentligen står de längre som snittblomma, men idag fick det bli en i kruka.
Det blev två små campanula också. Det är ju alltid svårt att fota blåa/lila blommor tycker jag. Denna är ju mer lila än vad man ser på bilden.
Måste få visa ett par bilder på våra goa katter också. Efter att ha längtat efter katt i många år men inte vågat eftersom sonen är allergisk, var det två hemlösa små kattungar som tog saken i egna händer och flyttade in på vår altan i höstas. Efter att sakta ha testat om det funkade med sonen så fick de snart flytta in. Detta är vår stolte Chilli! Han är kung i huset. Vill gärna ligga högt uppe och ha koll på sin familj.
Tyvärr blev Chillis bror Minus överkörd i början av december och Chilli blev riktigt deppig, låg bara och sov och ville ingenting. Då tog vi snabbt beslutet att skaffa en kompis till honom och då kom Sixten in i familjen och här vilar inga ledsamheter! Det är fullt ös från morgon till kväll och gärna en stund på natten också ;0) Jag tror han har hitta varje litet utrymme och varje plats i hela huset... Nu känns det otroligt att man kunnat leva utan dessa mysiga killar, de är verkligen helt underbara!
Nu ska jag koncentrera mig på Mästarnas Mästare, ha en bra fortsatt kväll!

1 kommentar:

  1. Visst är det härligt med vårblommor nu! Jag ska köpa några nya igen i morgon, de håller ju tyvärr inte så länge.

    Ha det bra!

    SvaraRadera